top of page
  • Travel The World

Op vakantie in 2022: wat met corona?

Gaat u binnenkort met het hele gezin op zomervakantie naar het zuiden? Zijn u en uw partner wel toe aan een paar daagjes ertussenuit nu het overal zulk mooi weer is? Of bent u misschien een toffe city trip aan het organiseren met een groep vrienden? Wat uw zomerse vakantieplannen ook zijn, het is nog altijd van groot belang om goed op de hoogte te zijn van de coronaregels in het buitenland. Deze kunnen namelijk flink verschillen per land, terwijl ook de huidige coronasituatie verschilt van land tot land. Gelukkig kan u voor reisadvies op maat, zowel wat betreft coronamaatregelen als in het algemeen, altijd terecht bij Travel The World in Zaventem.


Vakantie in 2022

Kleurcodes als basis


Sinds het begin van de COVID19-pandemie wordt er gewerkt met een kleurensysteem per land om de coronasituatie van ieder land snel en duidelijk aan te kunnen tonen. Dit kleurensysteem wordt beheerd door het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken, dat voor een gemakkelijk overzicht van de verschillende maatregelen in Europa en daarbuiten gebruik maakt van een kaart. Deze kaart toont het officiële reisadvies per land en kan u hier vinden, voor het geval u zelf al eens op verkenningstocht wil gaan.

Zoals u kan zien, hanteert de overheid in totaal vier kleurcodes om aan te geven wat het risico op besmetting is per land en per regio.


Groen: voor regio’s en landen met een laag risico op besmetting.

Oranje: voor regio’s en landen met een gemiddeld risico op besmetting.

Donkerrood: voor regio’s en landen met een hoog risico op besmetting.

Grijs: voor regio’s en landen waarover niet genoeg informatie beschikbaar is of waar het screeningspercentage minder dan 300 gevallen per 100.000 bedraagt.


Deze kleurencode is belangrijk om bij de hand te houden, want de kleur van een regio of land duidt ook aan wat voor maatregelen er ter plekke bestaan voor bezoekers.


Bent u van plan om binnenkort op vakantie te gaan? Neem dan gerust contact op met Travel The World voor meer informatie of kom bij ons langs voor persoonlijk reisadvies!

23 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page